Heb je weer eens geen idee waar je vandaag trek in hebt? Deze simpele ovenschotel met feta en groenten is altijd goed. En je kunt makkelijk variëren! De ene keer eet je er een stukje gegrilde kipfilet bij, de andere keer een rundertartaartje of salade. Smullen gegarandeerd. En geheel verantwoord natuurlijk.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 paprika’s
- 1/2 courgette
- 1 knoflookteen
- 1/2 aubergine
- 1/2 rode ui
- 50/75 gram feta
- 8 cherrytomaatjes
- Wat verse basilicum
- + stukje vlees (75/100 gram p.p. of salade)
Bereiding
Voorbereiding: 10-12 minuten Oventijd: 20 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Daarna kan hij evt. iets hoger. Mijn oven gaat hard dus ik hou het op 180, maar 200 kan ook prima!
Snij de courgette en aubergine in de lengte in vieren. Daarna in stukjes van zo’n halve cm dik. Grill deze even in de pan met wat peper en zout. Ik gebruik een grillpan, maar een koekenpan werkt ook prima.
Haal ondertussen de lijsten uit de paprika’s en snij deze in blokjes. Snij ook de ui fijn. Als alle courgette en aubergine licht gegrild is, fruit je het geperste teentje knoflook in de pan met de rode uit. Doe daarna de paprika erbij.
Wrijf een ovenschaal in met wat olijfolie en beleg met de plakjes courgette en aubergine. Hou nog wat over voor bovenop. Verdeel dan de paprika en uien over de eerste laag. Daarna verdeel je de laatste courgette en aubergine over de paprika. Brokkel de feta hier overheen.
Snij de tomaatjes in vieren en verdeel over de kaas. 20 minuutjes in de oven en verdeel daarna de fijngesneden verse basilicum om het af te maken.
Tijdens de oventijd kun je precies het bijgerecht klaarmaken.
Dubbele wensen
Geen liefhebber van feta in huis maar wel lekkere kaaskoppen? 😉 Split de schaal in tweeën en vervang de feta voor geraspte kaas!
Heb je ingrediënten over? Check de andere receptjes hier, die kun je morgen nog prima gebruiken!