Smullen maar! En het klinkt lastiger dan het lijkt hoor. Deze gegrilde groenten salade heb je in een handomdraai op tafel staan!
Zo gaan je aan de slag met de gegrilde groenten met tonijn en een citroen-munt dressing salade…
Boodschappen lijstje:
- 100 gram aspergetips
- 1/2 courgette
- 1/2 aubergine
- 1/2 rode ui
- Blikje tonijn in water
- 1 citroen
- 2 takjes munt
- Teentje knoflook
- Snufje peper
- Klein tikje zout
- Handje ongezouten (pistache) nootjes
Bereiding:
Spoel de citroen goed af en maak droog. Rasp dan de schil en doe dit in een kommetje, pers daar de rest van de vrucht bij uit. Laat de tonijn uitlekken en vang het vocht op in een kopje.
Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe samen met een klein tikje zout, wat peper, de knoflookteen geperst en het vocht van de tonijn bij de citroensap en schil. Maak dit met een staafmixer tot een dunne dressing. Je kunt eventueel een klein scheutje olijfolie toevoegen.
Snij de 1/2 courgette in schuine plakjes van ongeveer 1 cm dik en snij deze weer door de helft. Doe hetzelfde met de aubergine. Verhit dan wat olie in een grillpan en voeg daar de rode ui (in halve ringen gesneden) aan toe. Eventjes fruiten en dan kan de courgette en aubergine erbij. Grill deze 6 minuutjes tot je licht bruine streepjes aan beide kanten hebt.
Snij ondertussen de onderkant van de aspergetips af en voeg toe aan de grillpan. Nog even meegrillen voor zo’n 4 minuutjes en haal dan de pan van het vuur.
Verdeel de groenten over een bord en sprenkel de dressing (ong. 1 eetlepel) over de groenten. Verdeel de tonijn uit het blikje en maak het af met wat nootjes die je fijn hebt gehakt. Dan nog een laatste lepel dressing eroverheen en klaar is Kees!
Eet smakelijk!