Zin om te smullen! En ook deze keer weer lekker fris, verantwoord en vol gezonde vetten. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Snel beginnen dus met deze frisse salade met avocado en gegrilde kip.
Ingredienten (2 pers.):
- Een halve komkommer
- 200 gram kippendijtjes (je kunt ook gerookte kip, kipfilet of kipfilethaasjes gebruiken)
- 2 avocado’s
- 150 gram gemengde salade of rucolamix
- 200 gram cherrytomaten
- Eén rode ui
- Handje pijnboompitten
- Verse basilicum
- Eén eetlepel yoghurtmayonaise
- Halve eetlepel verse pesto
- Halve eetlepel water
- Snufje peper (en zout naar smaak)
Bereiden:
Begin met het grillen van de kipfilethaasjes. Zet een grillpan op hoog vuur en verhit hier in een halve eetlepel olijfolie. Smeer de olie eventjes goed uit over de bodem van de pan zodat de kip zometeen niet aanbakt. Ondertussen bestrooi je de kipfilethaasjes met wat peper. Grill de haasjes dan aan beide kanten tot er lichtbruine streepjes zichtbaar worden en zet het vuur dan iets lager. Laat de kip in een minuutje of 5 gaar worden in de grillpan. Haal de kip dan uit de pan en laat even lichtjes afkoelen op een bordje.
Maak de pan schoon en rooster de pijnboompitjes kort tot ook deze lichtbruin gekleurd zijn, schep deze dan op een keukenpapiertje en laat ze hierop afkoelen.
Was de komkommer, snij de komkommer daarna in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten door met de kop van een lepel van de ene naar de andere kant van de komkommer te trekken. Snij de komkommer dan nog door in de lengte en snij de 4 stroken tot gelijke blokjes. Ook de cherrytomaatjes snij je in vieren. Halveer dan de avocado en haal de pit er uit. Snij daarna reepjes in het vruchtvlees (nog in de schil) en schep de reepjes later met een lepel uit de schil. Snij de rode ui in halve ringen.
Vergeet je de dressing niet?! Meng de yoghurtmayonaise met de pesto en halve eetlepel water en meng dit tot een gladde emulsie.
Nu hoef je alleen nog alle ingrediënten bij elkaar te voegen! Verdeel de gemengde sla of rucolamix over twee borden. Daar bovenop leg je de kipfilet, avocado, tomaatjes, komkommer en rode ui. Maak dit deel af met een snufje peper en druppel wat dressing over de salade. Maak het geheel dan nog af met de geroosterde pijnboompitjes en wat blaadjes basilicum. Voilá.. Jouw heerlijk frisse en simpele salade staat weer klaar!
Eet smakelijk!