Het is aan het begin eventjes schrikken, maar laat je niet van de wijs brengen door de kleur. Deze groene tortilla is echt smullen en kost je max. 30 minuten!
Je maakt zo genoeg voor 4 porties. Ook de volgende dag lekker als lunch zonder de ham en met wat tomaatjes en feta bijvoorbeeld!
Ingrediënten
- 5 eieren
- 100 gr Griekse yoghurt
- 100 gr 30+ kaas
- 200 gr verse spinazie
- 1 rode ui
- 1 grote teen knoflook
- 100 gr groene asperge tips
- 100 gr prosciutto
- Snufje peper
Bereiding:
Doe de kaas, 5 eieren, griekse yoghurt en de helft van de spinazie in de blender en meng dit tot een glad geheel.
Snij de rode ui in halve ringen en pers de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpak en bak de ui en knoflook licht aan. Als de uien glazig zijn doe je de andere helft spinazie en aspergetips hierbij. Roerbak dit even 3 minuten door. Schenk hier het eiermengsel overheen en zet het vuur laag.
Laat dit 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan garen. Zet het vuur de laatste 2 minuutjes iets hoger.
Leg een bord op de tortilla en draai de pan om zodat de tortilla met de ongebakken kant op het bord ligt. Zet de pan terug op het vuur en schuif de tortilla met de ongebakken kant naar beneden terug in de pan. Laat dit nog even 2 minuten bakken.
Haal de tortilla uit de pan en snijd in 8 stukken. Verdeel 2 á 3 stukjes per persoon op een bord en verdeel de prosciutto.
Geloof me, hier word je vrolijk van!
Eet smakelijk!