Wanneer je een salade of goed gevulde wrap klaarmaakt, is het vaak wel lekker om daar een dressing door-/overheen te doen. Gewoon.. Voor wat extra smaak!
De standaard dressings zitten vaak vol met zout, suiker of andere toegevoegde voedingsstoffen. Daarom meng ik vaak zelf gewoon wat dingetjes door elkaar, beetje water erbij om het te verdunnen en je hebt een lekkere verse dressing.
Een voorbeeld hiervan is een pestodressing. Als je de verse pesto klaar hebt gemaakt zodat je dat deze week kunt gebruiken bij wat gerechten, dan kun je een deel hiervan afmaken tot dressing.
Neem 2 flinke eetlepels vol pesto en meng deze met een extra eetlepel Griekse yoghurt, een eetlepel water en een scheutje olijfolie. Meng dat even goed door elkaar en voeg als je dat nodig vind nog wat extra water toe. Dit is bijvoorbeeld erg lekker door een simpele salade met tomaten, komkommer en feta of wanneer je er wat carpaccio doorheen doet.
Wat hier ook lekker bij smaakt is een eetlepel Griekse yoghurt, een uitgeperst teentje knoflook, wat olijfolie, peper, zout en water. Hartstikke simpel maar het voegt wel weer wat extra smaak toe!
Een andere smakelijke dressing die je supermakkelijk klaar maakt is een honing-mosterddressing. Neem een eetlepel mosterd, een eetlepel Griekse yoghurt, en doe daar wat honing bij (hoeveel hangt af van je smaak, maar niet te veel natuurlijk). Roer dit even goed door elkaar en maak dun als een dressing met wat water. Je kunt hier eventueel nog wat peper doorheen doen voor wat extra smaak.
Zo kun je heel veel variaties maken en het kost echt weinig moeite, gewoon uitproberen!