Snack je gek met deze snackrepen met dadels en pecannoten. Verantwoord tussendoortje dus maak je geen zorgen.
Zo gaan je aan de slag met deze snackrepen met dadels en pecannoten…
Ingrediënten:
- 125 gram dadels (fijngesneden)
- 30 gram havermout
- 1 eetlepel kokos
- 1 eetlepel lijnzaad
- Handje pecannoten
- Evt. 1 eetlepel 100% pindakaas
Bereiding:
Gebruik je verse dadels? Laat ze dan eerst even weken. Ik gebruik zachte dadels van de Lidl (Oosterse weken actie, blauw zakje). Dit receptje komt van Chickslovefood en daar voeg ik alleen nog pindakaas aan toe.
Snij de dadels in heel fijne blokjes of maal fijn met de keukenpasta. Zorg dat het een soort dikke pasta wordt.
Bak de havermout op middelhoog vuur in een droge koekenpan tot dit licht bruin gekleurd is. Hak de pecannoten fijn. Doe de kokos, lijnzaad en pecannoten in een kom en voeg de havermout hier aan toe. Meng door elkaar en voeg de dadels toe. Prak dit mengsel samen tot alles goed gemengd is.
Rol een stukje bakpapier uit en smeer het mengsel uit. Ongeveer een halve centimeter dik en vouw het papier dicht.
Laat een uurtje opstijven in de koelkast en snij de plak dan in repen van 1,5 cm breed. Zo zijn ze naar mijn idee het lekkerst!
Een variatie? Snij de repen door de helft en besmeer met een dunne lik pindakaas. Leg daar de andere helft op en snij door. Zo heb je eenhaps snackjes. Een halve reep per snackmoment met een stuk fruit maakt je helemaal happy! Of gewoon een heel reepje op zichzelf natuurlijk.
Snack smakelijk!