Dit heb je nodig:
- 9 tot 12 volkoren lasagnebladen
- 500 gram tomatensaus
- Medium blikje tomatenpuree
- Twee tenen knoflook
- 1 courgette, aubergine, paprika, prei
- 1 bol mozzarella
- Twee handjes geraspte kaas (30+)
Je kunt ook nog spinazie, champignons of andere groenten toevoegen. En gehakt natuurlijk als je non-vega wil eten. Lasagne is een werkje om echt even de tijd voor te nemen. Gewoon lekker genieten van het klaarmaken. Maar binnen een half uurtje staat hij in de oven hoor!
Zo ga je aan de slag:
Zorg voor een schone ovenschaal. Deze vet je vooraf even in met olijfolie.
Snij de courgette en aubergine in plakjes van zo’n 0,5 cm dik (nee dit hoef je niet af te meten, maar maak ze vooral niet te dik. Snij de paprika klein. De groenten grill je in de grillpan met een eetlepel olijfolie en geperst teentje knoflook.
Voeg een snufje peper toe en grill totdat er fijn grillstreepjes ontstaan, of bak de groenten even lichtjes op in de koekenpan. Een minuutje of vijf. Leg de plakjes van uit op een keukenpapiertje of bord.
Pers een teen knoflook en fruit deze lichtjes met wat olijfolie. Voeg dan de prei, eventueel een uitje of sjalotje, toe en roerbak 2 minuutjes mee. Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met wat Italiaanse kruid. Ik gebruik zelf graag de bio tomatenblokjes van Heinz met kruiden en knoflook. Daar doe ik dan nog wat tomatensaus bij et voilà.
Verwarm de oven op 180 graden en zorg dat de ovenschaal ingesmeerd is.
Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en bekleed met wat plakken aubergine en tomaat. Ook de paprika en andere groenten kan erbij. Trek de bol mozzarella in stukjes en verdeel een derde van de bol over de saus en groenten. Dek af met 3 lasagnebladen
Dit herhaal je twee keer zodat je 3 lagen bladen en saus hebt. Dan boven de laatste groenten en saus goed uitspreiden en afdekken met de handjes geraspte kaas.
Dan 45 minuten de oven en laat het bovenkantje lekker krokant worden.
Je kunt hier 6 porties uit halen.
Buon appetito!