Even snel een voedzame salade op tafel? Komt voor de bakker! Soms flans je die salade zo snel in elkaar dat je naderhand het idee hebt dat je niet genoeg gegeten hebt, ook al is je bord leeg. Daar heb je met deze easypeasy salade met gevulde paprika en feta geen last van. Wel zo fijn om een verzadigd gevoel te hebben als je een bord vol lekkers op hebt. Toch? Komt ‘ie!
Dit heb je nodig:
- 2 paprika’s
- 1 avocado
- 150 gram rauwe ham (kalkoenham is de Frosje favorite)
- 200 gram gemengde krulsalade
- 2 handjes gram roma of cherry tomaatjes
- 50 gram feta
- 300 gram wokgroenten
- Knoflookteen
- Snufje peper en chilipoeder
Zo ga je aan de slag:
(voor 4 gevulde paprika, 2 porties)
Verwarm de oven of airfryer voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Snijd twee paprika’s door het midden en haal de zaadlijsten eruit. Leg deze open helften in de overschaal.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok en fruit de geperste knoflook met wat chilipoeder en peper. Voeg de wokgroenten toe en wok in een minuutje of 6 beetgaar. Verdeel de groenten over de paprika helften en verder hier de feta overheen en zet de ovenschaal 15 minuutjes op 180 graden midden in de oven. Leg daaromheen de ham in de ovenschaal zodat dit lichtjes krokant kan bakken.
Je kan hier parelcouscous, rijst of pita’s bij serveren maar ik maak het liever af als salade.
Verdeel de sla over twee borden. Snij de tomaatjes door de helft en de avocado in blokjes. Verdeel als je wil wat pijnboompitjes en lichte dressing over de salade. Na 15 minuten check je de paprika’s in de oven om te zien of de feta al wat gekleurd is. De ham kan je nog even omdraaien eventueel en laat de boel nog 5 minuutjes staan als het nog wat langer mag.
Verdeel dan 1-2 paprika’s over de twee borden en crackle de ham boven de borden. (Ik doe er meestal 1,5 per persoon en neem de 4e helft dan mee als lunch de volgende dag!)
Smullen maar!