‘When the sun hits your eyes like a big pizza pie, that’s amoreeee!’ Nou en deze pesto pastasalade met gegrilde groenten dus ook he?! Super makkelijk te maken en met wat kleine aanpassigen zoals glutenvrije pasta en vega spekjes ook weer voor een heleboel mensen om van te smullen.
Dit heb je nodig voor twee porties:
- 150 gram (glutenvrije) pasta
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- Rucola sla(mix)
- Roma tomaatjes
- 4 eetlepels pesto
- Handje parmezaanse kaas
- Handje pijnboompitten
- (Vega) spekjes
- Basilicum
Zo maak je het:
En ook nu kan ik het je bijna niet makkelijker maken. Naast het koken van de pasta en het bakken van de spekjes gebruik ik de airfryer, maar je kunt de groenten ook gerust roerbakken, wokken of in de oven grillen.
Begin met het koken van de pasta zoals je gewend bent en spoel dit na de kooktijd met koud water in een vergiet af. Laat de pasta afkoelen. Je kunt er wat olijfolie doorheen scheppen als het gaat plakken naar jouw idee.
Snij ondertussen alle groenten in blokjes, de ui in halve ringen en pers de knoflook. Meng de groenten met een eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Mix door elkaar. Doe dit op 180 graden voor 15 minuten in de airfryer en schud twee keer om.
Ondertussen bak je de (vega) spekjes en spoel je rucola af. Als je het fijn vindt kun je de pijnboompitjes ook even rooster in de pan als de spekjes gebakken zijn. Let op: ze branden zo die kleine rakkers!
Laat de groenten even afkoelen. Verdeel dan de sla, pasta en 2 eetlepels pesto over twee borden. Meng dit even goed door elkaar. Maak dan af met de groenten, pijnboompitten, parmezaanse kaas en wat basilicum. De parmezaan en tomaatjes kun je eventueel ook apart in een bakje erbij serveren he?
Maak de recepten zoals het voor jou past, eet smakelijk!