Een Frosje variatie op de caloriebom ‘Kapsalon’, helemaal verantwoord natuurlijk! Dat scheelt toch zomaar een calorieetje of 1000 ;). Verantwoorde kipsalon let’s go!
Ingrediënten (2 porties)
- 1 grote zoete aardappel
- 150-200 gram kipfilet
- 2 theelepels shoarmakruiden
- Max. 1 eetlepel olijfolie
- 4 tomaten
- 1/4 komkommer
- 2 handjes geraspte 30+ kaas
- 1 rode ui
- 100 gram gemengde slamelange
- Klein bakje griekse yoghurt
- 1 knoflookteen
- Handje verse peterselie
Bereiden
Was de zoete aardappel en snij deze in fijne frietjes. Verdeel de frieten met bakpapier op een ovenrek. Zet de frietjes 15 minuten in de oven op 180 graden. Daarna draai je de frietjes om, zet je de oven op 200 graden voor nog eens 10 minuten. Verdeel de frietjes dan over 2 schaaltjes/bordjes en strooi er een handje kaas over. Zet dit dan voor 5 minuutjes onder de grill/in de oven op 220 graden totdat de kaas gesmolten is.
Ondertussen snij je de kipfilet in reepjes en meng het in een schaaltje met de shoarmakruiden en een theelepelolijfolie. Verhit in een grillpan wat olijfolie en bak op hoog vuur de kipreepjes bruin. Zet dan het vuur lager en bak de kip in ongeveer 5 minuutjes op laag vuur gaar. Zo droogt de kip niet uit.
Snij ondertussen de tomaat, komkommer en ui in fijne reepjes.
Pers een verse knoflookteen en snij de peterselie fijn. Meng dit met wat gemalen peper door de griekse yoghurt.
Haal als alles klaar staat de frietjes uit de oven en verdeel daar de kip, tomaat, sla, komkommer en ui overheen. Een schepje knoflooksaus en jouw verantwoorde snack is klaar!
Eet smakelijk!