Een quiche maak je vaak met veel eieren en melk. Ik ben gek op quiche maar voelde me altijd een beetje vettig nadat ik het had gegeten dus ben ik op zoek gegaan naar een wat lichtere versie.. En nu maak ik quiche met griekse yoghurt als bindmiddel. De bodem maak ik wel altijd gewoon met filo-/blader- of hartige taart deeg maar je kunt er ook voor kiezen om zelf bijvoorbeeld een spelt deeg te maken.
Zo ga je aan de slag met de quiche met griekse yoghurt, bladspinazie en feta…
Boodschappenlijstje:
- Verse bladspinazie (grote zak, ongeveer 400 gram)
- Klein bakje griekse yoghurt
- 1 ei
- Champignons
- Fetakaas
- Lente ui
- Cherrytomaatjes
Je kunt hier ook nog kipfiletblokjes, hamblokjes, spekreepjes, zalm en allerlei verschillende soorten groenten aan toevoegen en zo lekker variëren! Kipfilet en zalm zijn mijn favoriet, maar zonder vlees of vis is ook erg lekker!
Bereiden:
Als je het kant-en-klare deeg gebruikt kun je de bereidingswijze aanhouden die op de verpakking wordt aangegeven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Dan snij je de champignons in plakjes en halveer je de cherrytomaatjes. Van de lente ui snij je de helft in stukjes. Verkruimel de fetakaas met je handen in een schaaltje tot brokjes of prak het met een vork tot kruimels. Kluts het ei in een schaaltje en roer hier voorzichtig de griekse yoghurt doorheen. Dat breng je op smaak met een beetje peper, zout en wat basilicum.
Bak de champignons even aan in de pan/wok en voeg daar de helft van bladspinazie aan toe. Als dat geslonken is voeg je de andere helft toe (samen met de lente uit) en dit blijf je doorroeren/wokken totdat het gaar is. Laat het geheel even uitlekken in een vergiet en laat het even afkoelen. Ondertussen kun je een ingevette taartvorm bekleden met het deeg.
Meng de uitgelekte groenten met de kruimels feta en verdeel dit over het deeg. Schep dan het yoghurtmengsel eroverheen zodat het goed verdeelt is over heel de vorm. Druk daar her en der de cherrytomaatjes in met de ronde kant naar beneden. Zet dan de quiche in de oven en laat ongeveer 30 minuten bakken.
Dan eventjes af laten koelen en in puntjes snijden en je hebt een heerlijke hartige taart. Ook kun je er altijd nog een simpele salade bij serveren.
Bewaren kan ook, een paar daagjes afgedekt in de koelkast of na het afkoelen in de vriezer!