Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor de invulling jouw eetmomenten? Dat kan! Natuurlijk is het belangrijk dat je zo veel mogelijk varieert en daarmee jouw lichaam diverse voedingsstoffen aanbiedt, maar ook regelmaat en continuïteit is erg belangrijk wanneer je bewust bezig wilt zijn met voeding en misschien zelfs gewichtsverlies. Dus wees niet bang om iets vaker dan 1 of 2 keer in de week hetzelfde te eten.
Om je een beeld te geven van de diverse mogelijkheden geef ik je een aantal van mijn dagen als voorbeeld. Let wel: dit is geen garantie op gewichtsverlies, de dagen probeer ik zo veel mogelijk in balans in te vullen en in combinatie met flink sporten heeft dit eetpatroon er voor gezorgd dat ik vele kilo’s afgevallen ben, maar de effecten verschillen natuurlijk per persoon.
Zo, dan nu door naar de moraal van dit verhaal: mijn voedingspatroon!
Zoals je mogelijk al in een eerdere post [hier of hier] hebt gelezen houd ik een vooraf bepaald patroon aan waarbij ik om de (ongeveer) 2,5 uur een maaltijd eet. Zo zijn er in totaal 6 eetmomenten per dag: ontbijt – tussendoortje – lunch – tussendoortje – diner – tussendoortje.
Maandag
Ontbijt: 200 ml magere yoghurt + 50 gram volkoren flakes
Tussendoortje: 75 gram rauwkost, een mix van komkommer, cherrytomaatjes en paprika
Lunch: 2 volkorenwraps belegd met bladsla, komkommer, 1,5 plak kalkoenfilet, 1 plak 20+ jong belegen kaas en een theelepel yoghurtmayonaise
Tussendoortje: 1 gekookt ei
Diner: 75 gram vlees/vis, 75 gram rijst/pasta/aanvulling en 200 gram groente/rauwkost (Hier vind je recepten!)
Tussendoortje: Spelt- of volkorencracker met Slankie 20+ tuinkruiden smeerkaas
Dinsdag
Ontbijt: 150 ml magere yoghurt + 50 gram volkoren flakes + handje vers/diepgevroren fruit
Tussendoortje: Spelt- of volkorencracker met een halve plak 20+ jong belegen kaas en tomaat
Lunch: Salade met kip en rauwkost
Tussendoortje: Stuk fruit zoals appel, kiwi, druiven
Diner: 75 gram vlees/vis, 75 gram rijst/pasta/aanvulling en 200 gram groente/rauwkost (Exacte gerechten vind je hier!)
Tussendoortje: ¼ komkommer
Woensdag
Ontbijt: 3 volkorenboterhammen met Slankie 20+ tuinkruiden smeerkaas
Tussendoortje: Eén stuk fruit zoals kiwi, appel of druiven
Lunch: 2 volkorenwraps belegd met bladsla, komkommer, een aantal plakjes Linessa salami, 1 plak 20+ jong belegen kaas en een theelepel groene pesto.
Tussendoortje: 75 gram rauwkost, een mix van komkommer, cherrytomaatjes en paprika
Diner: 75 gram vlees/vis, 75 gram rijst/pasta/aanvulling en 200 gram groente/rauwkost (Exacte gerechten vind je hier!)
Tussendoortje: Spelt- of volkorencracker met Nutella
Donderdag
Ontbijt: 200 ml magere yoghurt + 50 gram volkoren flakes
Tussendoortje: Longdrinkglas met versgeperste sinaasappelsap
Lunch: Salade met galiameloen, serranoham en nootjes
Tussendoortje: 1 gekookt ei
Diner: 75 gram vlees/vis, 75 gram rijst/pasta/aanvulling en 200 gram groente/rauwkost (Exacte gerechten vind je hier!)
Tussendoortje: Handje rode druiven
Vrijdag
Ontbijt: 200 ml magere yoghurt + 50 gram volkoren flakes
Tussendoortje: 1 gekookt ei
Lunch: 2 volkoren boterhammen met bladsla, kalkoenfilet, 20+ jong belegen kaas, komkommer, tomaat en een eetlepel yoghurtmayonaise
Tussendoortje: Eén stuk fruit of een mengseltje van komkommer en tomaat
Diner: 75 gram vlees/vis, 75 gram rijst/pasta/aanvulling en 200 gram groente/rauwkost (Exacte gerechten vind je hier!)
Tussendoortje: Handje ongebrande, ongezouten nootjes
Zaterdag
Ontbijt: 150 ml magere kwark + 50 gram volkoren flakes + handje walnoten + scheutje honing
Tussendoortje: Eén stuk fruit
Lunch: 2 volkorenwraps belegd met bladsla, komkommer, 1,5 plak kalkoenfilet, 1 plak 20+ jong belegen kaas en een theelepel yoghurtmayonaise
Tussendoortje: Speltcracker met 20+ jong belegen kaas en komkommer
Diner: Naar keuze
Tussendoortje: Naar keuze
Zondag
Ontbijt: Naar keuze
Tussendoortje: Een stuk fruit of rauwkost
Lunch: Naar keuze
Tussendoortje: Spelt- of volkorencracker in stukjes met smeerseltje
Diner: Bijvoorbeeld goedgevulde pita’s (Exacte gerechten vind je hier!)