Scroll door favorieten, complete weekmenu's, borrelinspiratie en meer.
Food is life! Right? Daarom deel ik sinds 2014 Frosje recepten.
Een van mijn favoriete bezigheden is op het gemakje een lekker smeuïg bananenbrood klaarmaken waar ik dan weer een weekje bij de thee van kan genieten. Echt hm-hm! Jij kunt hem ook maken. Daar heb je dit voor nodig:
4 rijpe bananen (middelmaatje)
180 gram amandelmeel
3 tl bakpoeder
90 gram walnoten
4 eieren
80 gr dadels (5 medjoul)
Snufje zout
Likje honing
Verwarm de oven op 175 graden voor. Baktijd: 40-50 minuten.
Zo maak je het:
Doe de walnoten in de staafmixer of hak in brokjes. Je wilt een lekkere bite houden dus maak de stukjes niet te klein. Doe de crushed walnoten dan in een bakje.
Doe daarna de bananen en de dadels in de staafmixer en pureer tot de bananen glad zijn en de dadels in stukjes. Je wilt nog wel wat structuur hebben, dus ook hier: niet te klein maken. Doe een voor een de eieren erbij en klop even kort door met de mixer.
Haal de mixer eruit en spatel het amandelmeel, zout en bakpoeder rustig door het beslag. Schep dan ook op 2 eetlepels na de walnoten door de mix. Op het gemakje dus allemaal he? Doe het met liefde!
Vet de dan ovenschaal of bakvorm in met olijfolie. Je kunt in een ovenschaal ook een laagje bakpapier aanbrengen, maar dat hoeft niet perse.
Verdeel dan de laatste nootjes over de bodem van de schaal en verdeel het beslag. Je wilt ongeveer 3 vingers hoog beslag in de schaal hebben. Maak het eventueel af met wat extra plakjes banaan en nootjes. Zet dan 40 minuten op 175 graden in de oven. Prik met een mes of een sateprikker om te zien of het bananenbrood gaar is. Als dit droog blijft zit je goed, maar je wilt niet te droog hoor! Houdt het bananenbrood de laatste 10 minuten dus op je gemakje in de gaten.
Laat het bananenbrood dan 30 minuten afkoelen en haal het uit de vorm. Als hij goed koel voelt snij je het in plakjes en drizzle je voordat je gaat smullen nog wat honing als je wilt. En geloof me: SMULLEN GEGARANDEERD!
Wil je het bananenbrood bewaren? In de vriezer, in aparte vriezerzakjes, kun je prima twee weekjes nagenieten. Daarna wordt het te droog na ontdooien. ’S Ochtends op tijd uit de vriezer is rond 11 smikkelen.
P.S. Je kunt ook brokjes pure chocolade, cranberry’s, rozijnen of my favorite… schuddebuikjes aan het beslag toevoegen!
Smullen van dit walnoten bananenbrood
'Ik dacht dat 45 kilo de oplossing was. Spoiler: dat was het dus niet.'
…vertelde ik aan de journalist tegenover mij. Ze snapte het niet en ging er net als heel veel mensen vanuit dat slank zijn the holy grail is. Dat je dan hoe dan ook happy bent. dat was nog maar het begin.
Waar het allemaal begon...
Hoe start jij je dag? Geef jezelf de ruimte en meet jezelf een fijne dagstart aan. Je power laadt zich op op dit soort momenten dus gun jezelf die ruimte. Ik help je op weg!
daily power routine kick start
Je bent misschien al hartstikke lekker bezig, maar laten we even inchecken of jij je power genoeg fuel geeft. Download de doelenplanner uit de Frosje Power Bijbel!